HTML

Pantopon

Csak az egyikünk pap. De nem mondom meg melyikünk, mert akkor bombát dobtok rá.

Linkblog

Címkék

a (1) adrian (1) ady (1) akt (1) andrás (1) andrea (1) angyalok (1) balázs (3) brenner (1) bűntudat (1) busztanfolyam (2) buzi (1) claudia (2) csáth (1) csifó (1) dal via dal (1) dénes (1) dorina (1) dósa (1) drót (1) eperjes (1) értelmetlen (1) év (1) fábry (1) fanatizmus (1) fantomja (1) fittikém (1) fogyás (1) gabriel (1) garcía (1) géza (1) groteszk (1) gyerekeknek (1) hal (1) házmester (1) hülyeség (1) humor (2) idején (1) így (1) irodalom (1) iwiw (1) jános (1) józsef (1) kampály (1) karácsony (1) karnevál (1) károly (1) klub (1) kolera (1) konta (1) konzervatív (1) közröhej (1) kritika (2) lányok (1) lea (1) liberális (1) libertinus (1) liptai (1) m2 (1) macskagyilkos (1) magány (1) márki (1) márquez (1) matyi (1) média (6) médiageci (1) médiakritika (1) médiaoktatás (1) médiatudor (1) meleg (1) melegházasság (1) mokka (1) mole (1) nagy (2) nyilatkozat (1) operaház (1) orbán (1) ornitológia (1) ornitológus (1) örökbefogadás (1) p (1) pantopon (1) paródia (1) politika (1) ponty (1) pornó (1) regény (1) rtl (2) sade (1) sándor (1) sebestyén (1) showder (1) sofőrök (1) sorozat (1) stóhl (1) sue (1) szamóca (1) száz (1) századelő (1) szdsz (1) széf (2) szép (1) szerelem (1) szex (1) színdarab (3) szulák (1) tévéztek (1) ti (1) tinisztár (1) toepler (1) topler (1) townsand (1) tv (2) tv2 (2) tv6 (1) vad (1) válasz (1) vallás (1) vélemény (4) viasat (2) vidéki (1) wire (1) zsidó (1) zsírsirály (1) Címkefelhő

Friss topikok

2008.02.11. 10:57 Comulus

Dósa Matyi! Hát ember vagy te?

Nehéz erről írni! Nagyon nehéz… Talán idealista vagyok, talán örök álmodozó, de olyan világot szeretnék, ahol nincsenek „tinisztárok”, nincsenek topa agyú, trendi überjófej faszagyerekek és nincs Dósa Matyi.
 
Ennek a fiatalembernek nem elég, hogy bekerült egy olyan nagy nézettségű, és ezzel fordítottan arányos minőségű sorozatba, mint a BK, ahol lelenc pályafutását „drogoshullaként” zárta. Ez a fiatalember tehetséget érez magában a zenéhez, azon belül is az énekléshez. Amikor rádöbbent eme "képességére" hiszem, hogy valahol a világban több millió élőlény pusztult el, feláldozták fel őket a káosz oltárán, mert hallom a sikolyaikat.
 
Én nem akarok gonoszkodni, meg ilyesmi, mert az nem kenyerem. (MUHAHAHA!) Azonban a vállamon ülő kis manó azt súgja: Dósa Mátyás énekes pályafutása még mindig nem kapott elég nagy publicitást. Így a magam szerény web kettes eszközeivel teszek azért, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a rettenetet, mely a keresztségben Mátyásnak neveztetett.
 
A fiú azon szerencsétlen emberek közé tartozik, akik irritáló fejjel születtek. Az ilyeneket önmagában születési rendellenességükkel nem illik csúfolni, mert nem tehet róla, és nem is kívánom ezt az óvodás szintet megütni. Csakhogy a mi Matyink annak ellenére, hogy a tükörben egy tál takony néz rá vissza, erőteljes késztetést érez, hogy megjelenjen a médiában. A BK-ban pont jó volt, mert az az ő szintje, de az éneklés az más. Az zene. Az a legtisztább művészet. Azt ne akarja már meggyalázni. Úgyis minden szerencsétlen médiakreálmány, aki meg akar jelenni, és se írói tehetsége, se hangszeres tudása nincs, az énekelni kezd.
 
Ajánlom Matyinak, meg kedves sorozat béli barátnőjének, hogy hallgassanak meg pár igazi énekest. Nem ilyen musicalekben kornyikáló magyar idiótákat, azok között elvétve akad igazi tehetség. Ajánlom Petra Magonit, vagy az Ulver zenekart. Talán ha meghallják Kristoffer Rygg hangját, akkor Csifó kesasszonnyal együtt rendesen elszégyellik magukat.
Egyébként talán nem is Matyiról kéne cikket írni, hanem erről a Csifó Dorináról, aki feszegetve a lehetetlen kategóriáját, még Mátyásnál is borzasztóbb a fülnek.
A Dal-Via-Dal nevű énekversenyen az Operaház Fantomjából énekelték el a duetett (a tétel címét sajnos nem tudom). Nehéz szavakba önteni, amit akkor éreztem, amikor megnéztem a youtube-ra „dosamatyi” reggel feltöltött videón. Végig szörnyű, de a katarzis… Ó anyám, miért hagytál el engem?!

A videó itt látható:

www.youtube.com/watch
 
Érdemes megfigyelni, ahogy Dorina, az ária (inkább visítás) közben pont úgy dülöngél, mint a Mortal Combatban a játékosok a kivégzésre várva. Hmmm… (Ugye mindenki érti mire gondolok?)
 
Na Matyikám, ideje lenne rájönnöd, hogy már megpicsáztak a buszon, lebuziztak a tv2-n… vissza kéne vonulnod, és menetet vágni a csavarra valamelyik vidéki gyárban.

1 komment

Címkék: kritika dorina operaház tinisztár dósa matyi csifó fantomja dal via dal


A bejegyzés trackback címe:

https://pantopon.blog.hu/api/trackback/id/tr78334659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minek.hova.miért. 2008.02.13. 21:10:55

szeretném megvédeni Mátyást. Egyáltalán nincs takony feje! Sokkal inkább túrófej büszke birtokosa ő. Persze mivel a külcsínnyel nem tréfálkozunk (nagyon helyesen) ezért mindez teljesen lényegtelen.
süti beállítások módosítása